2019 BAFTA Adayı: Doctor Who

Dizinin 11.sezonu sanki yüzyıllar önce yayınlanmış gibi. Sanki uzun yıllardır hasretmişiz gibi diziye. Neden böyle oluyor? Çünkü diziyi seviyoruz. Ve galiba BAFTA da seviyor.

Neden mi? 2018‘de yayınlanmış sezonu öyle sevmişler ki 2019 ödüllerinde aday olarak göstermişler. Ee… seven ne yapmaz! Bu güzel Galler Kültü’nün mükemmelliği yine baş döndürmüş.

Jodie Whittaker geldiği gibi 4 ödüle aday olmuştu dizi: En iyi kadın oyuncu, en iyi tasarım, en iyi özel ve görsel efekt ve de en iyi televizyon dizisi.

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. Son yıllarda Doctor Who‘nun teknik kategorilerde önlenemeyen bir yükselişi var. En iyi oyuncu ve en iyi dizi kategorilerinde ödülleri kucaklamak zaten bir alışkanlık haline gelmiş durumda. Alçakgönüllülük ve mütevazilik güzeldir ancak bazen aynaya bakıp ‘seni seviyorum’ demek de lazım. Lütfen. Bunu bireyler olarak da yapın. Yapalım.

Şimdi kendimizi övdük ama elbette ki Jodie’nin en güçlü iki rakibi Sian Gibson (Car Share) ve Michael Sheen (Apostle) gibi isimleri anmamak da olmaz.

Anmamak olmaz derken bir kişiden daha bahsetmek gerek. Russel T Davies. Kendisi A Very English Scandal isimli mini dizi ile yazarlık dalında aday oldu.

BAFTA Cymru ödül töreni, 13 Ekim’de St. Davids Hall isimli mekânda gerçekleşecek.

Mekan Cardiff’te. ‘Cardiff bana uzak, yok mu bize bir kolaylık?’ derseniz, var elbette. Töreni Facebook ve YouTube’dan canlı olarak takip edebileceksiniz.

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir